Tisza-tó

2024. június 22., szombat

Mogyoróvajas torta sós karamellel (sütés nélküli)

 


A napokban bizony nem fáztunk, és ez továbbra is így marad, tehát a sütőt semmi szín alatt nem ajánlott bekapcsolni. Viszont, ha egy finom tortára vágyunk, akkor jól jöhet egy sütés nélküli, ám nagyon krémes, és nagyon finom torta, mint pl. ez a mogyoróvajjal készült. A torta alapja kekszes alap, de ízlés szerint babapiskótával is készíthetjük. A mogyoróvajas krémből nem maradhat ki a mascarpone és a tejszínhab sem.... a tortát pedig a sós karamell teszi még finomabbá, olyan abbahagyhatatlanná. (sós-karamell receptje fázisfotókkal erre a linkre kattintva található)  Készíthetjük pl. a vasárnapi ebéd utáni desszertnek, de ünnepi alkalmakon is megállja a helyét.



2024. június 21., péntek

Tengelic-Hotel Orchidea

Amennyiben a fotókat nézegetve szeretnél pár napot eltölteni nyugodt, és kellemes környezetben, valamint több információt szeretnél megtudni a Hotel Orchideáról, és szolgáltatásairól, kérlek kattints az alábbi linkre.👇


Tengelic-Hotel Orchidea

 

 




































2024. június 14., péntek

Eperkrémleves mandulás habgaluskával cukorbetegeknek.

 


Nálam a kertben még érik a folyton termő eper, igaz már apróbbak az eperszemek, de pl. krémlevesnek éppen megfelelnek. Ma már az idő is melegebb volt, így egy finom, fűszeres krémlevest főztem, melyet pörkölt mandulába forgatott habgaluskával tálaltam. Mivel azért még kánikuláról nem beszélhetünk így langyosan tálaltam, viszont kánikula idején jól lehűtve a legfinomabb..... Ízlés szerint pedig cukorral, vagy ízlés szerinti édesítővel is készíthetjük.

 

A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇

Eperkrémleves mandulás habgaluskával cukorbetegeknek




2024. június 7., péntek

Reszelt epres süti cukorbetegeknek.

 


A folyton érő eper nálam még bőségesen terem, de gondolom ez másnál is így van, ezért gondoltam hogy sütök egy egyszerű omlós tésztás süteményt epres töltelékkel. A tészta egyik fele a tepsibe, a másik fele pedig a fagyasztóba került... Az ízesített epret pörkölt mandulaforgáccsal kevertem össze, és így került a tésztára, a másik tésztát pedig egyszerűen csak ráreszeltem, majd irány a sütő.... Az alsó tészta omlósra, a reszelt tészta ropogósra sült, melyhez jól illik a szaftos, mandulás-epres töltelék. Természetesen búza finomliszttel és cukorral is meg lehet sütni.

 

A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇

Reszelt epres süti cukorbetegeknek