Tisza-tó

2024. augusztus 31., szombat

Receptajánló... gyümölcsös és túrós piték.

Itt van az ősz a nyakunkon, igaz az időjárás erről tudomást sem vesz, és még mindig tombol a kánikula. Persze azért ennek bizonyára hamarosan vége lesz, és akkor megkezdődhet a pitesütés. Persze a bátrabbak azért már most is beüzemelhetik a sütőt, ha egy finom pitére vágynának. Én ősszel szívesen sütök gyümölcsös, és túrós pitét, vagy éppen a kettőt egy pitébe rejtve. Megosztok most a kedvenc pitéimből egy csokorra valót ötletadónak, melyek között vannak cukormentesek is, hátha lesznek olyanok, akik kedvet kapnak a pitesütéshez. (további pitereceptek erre a linkre kattintva találhatók)

 

A receptek az alábbi linkre kattintva találhatók, olvashatók!👇

Receptajánló... gyümölcsös és túrós piték

 

 


 

2024. augusztus 23., péntek

Mogyorós leveles csiga (cukorbetegeknek)

 


A készen vásárolható leveles tészta már nemcsak finomliszttel, de pl. teljes kiőrlésű és tönkölyliszttel is készül, így a cukorbetegnek is nagy segítség. Én is szívesen vásárolom, mert egyszerűen, és elég gyorsan tudok belőle pl. egy finom mogyorós csigát sütni ebéd utáni desszertnek, vagy éppen uzsonnára. Így történt ez most is, nem kellett hozzá más mint a készen vásárolt leveles tészta, diabetikus mogyorókrém és csokoládé, valamint egy marék apróra vágott földimogyoró. Bő fél óra elteltével pedig már az asztalon illatoztak a kisült csigák. A leveles tészta jó ropogósra sült, melyhez jól illik a csokoládés mogyorókrém, és a roppanós földimogyoró.


A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇

Mogyorós leveles csiga (cukorbetegeknek)





2024. augusztus 15., csütörtök

Kenyér receptek az Új Kenyér Ünnepére!

Augusztus 20.-a az Új Kenyér Ünnepe, melyre mi magunk is megsüthetjük az ünnepi kenyeret. Manapság már egyre többen otthon sütik a kenyeret, és nincs is annál finomabb, mint mikor belengi a konyhát a kisült kenyér illata. Persze azért a kenyérsütésre időt kell szánni, de minden ráfordított percért kárpótol majd bennünket egy ropogós héjú, könnyű bélezetű kenyér. Bevallom én ritkán sütök kenyeret, de az ünnepi kenyerünk idén is a házi fehér kenyér lesz, mert nagyon szeretjük. Ötletadónak pedig összegyűjtöttem kedvenc receptjeimet, kedves látogatóim, hátha kedvet kaptok a kenyérsütéshez.

 

A receptek az alábbi linkre kattintva találhatók, olvashatók!👇

Kenyér receptek az Új Kenyér Ünnepére! 

 


 

2024. augusztus 3., szombat

Túrós-szilvás pite cukorbetegeknek.

 


Túrós pitét sokszor sütök, de a szilvás változatát mindig a szilvaérésekor. (cukorral és finomliszttel készült piterecept erre a linkre kattintva található) Most részben meg kellett a hozzávalókat változtatni, hogy cukorbetegként is ehessek kedvenc pitémből. A finomliszt helyett tönkölylisztet, cukor helyett édesítőt használtam, de a pite így is nagyon finom. Sütés után egy omlós tésztát kaptam, túrós töltelékkel, melyhez remekül illik a fűszeres szilva. A szilvát pedig ízlés szerint le is cserélhetjük..... de egy próbát mindenképpen megér szilvával is, mert nagyon finom.

 

A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇

Túrós-szilvás pite cukorbetegeknek