Tisza-tó

2022. március 9., szerda

Hokkaido kenyér (Tangzhonggal)

 


Nagyon ritkán sütök kenyeret, de ha mégis rászánom magamat, akkor mostanság ez a Hokkaido kenyér készül. A tésztája a Tangzhong-nak köszönhetően légiesen könnyű, mintha kalács lenne, és nagyon finom. Több napig friss, és olyan puha marad, mintha akkor sütöttük volna.

A Tangzhong egy régi ázsiai módszer "tésztadoktornak" is nevezik, de akár vizes rántásnak is hívják. Nagyon puha állaga lesz tőle a kenyérnek, és a kalácsnak. A kalács sokkal foszlósabb lesz. Eredetileg liszt és víz keveréke, de a víz helyett tejjel is készülhet. 


A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇

Hokkaido kenyér Tangzhonggal




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése