Nagyon szeretjük az almakompótot, így elég sűrűn készítek pl. húsok mellé, de ebéd utáni desszertként is szívesen fogyasztjuk. Eddig általában szegfűszeggel, fahéjjal, és citrom vagy narancshéjjal ízesítettem, de ezen most kicsit változtattam, és ettől a kompót is sokkal finomabb lett. A cukrot most előbb megkaramellizáltam, majd felöntöttem a rummal, többféle fűszer is került bele, és így főztem pár perc alatt készre. Érdemes előző nap elkészíteni, mert így az ízek jobban átjárják a puhára, ám nem túlfőzött almát.
A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇
Szívesen falatoznék most belőle 😊.
VálaszTörlésÉn pedig szívesen küldök egy kis kóstolót. Próbáld ki Katikám, nagyon finom az íze.
Törlés