A karácsonyi ünnepekre eddig minden évben sütöttem egy Panettonét (receptje erre a linkre kattintva található) de mivel sok aszalt gyümölcs, és cukor volt benne, a lisztről már nem is beszélve, így cukorbetegként enni nem ehettem belőle. Idén aztán elhatároztam hogy megsütöm tönköly liszttel, édesítővel, és az aszalt gyümölcsök helyett, apróra vágott étcsokoládét, és csak egy minimális mennyiségű mazsolát teszek bele. Kíváncsian vártam, hogy milyen lesz a tönköly tésztával a kuglóf bélezete, de mondhatom légiesen könnyű, és nagyon finom. A roppanós csokoládédarabkák pedig jól beleillettek a tésztába. Ünnep előtt még bőven belefér, ha bárki kedvet kapna hozzá, és megszeretné sütni.
A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése