Tisza-tó

2009. október 24., szombat

Dunaparti séta az őszi napsütésben.

A Duna mellett élek, és igen sokszor elmegyek sétálni és gyönyörködni a táj szépségében. Minden évszakban más, de szebbnél szebb oldalát mutatja. Az őszi napsütésben csodálatos az erdő, a fák különböző színekben pompázó koronája. Az erdő csendje, ami természetesen a madarak csicsergésétől hangos nagyon megnyugtató. A friss őszi levegőn szeretek jó nagy sétákat tenni, közben elmélázni, és a gondolataimba merülni. A víz ilyen napsütéses, szélcsendes napokon tükörsima, és a horgászok is kihasználják ezt az időt és hódolnak a szenvedélyüknek. Mert ezt csak is szenvedéllyel lehet űzni, órákon át az igazi nagy fogásra várni. És most jöjjön egy pár kép a Dunáról, az erdőről, és a szenvedélyüknek hódoló horgászokról.










2009. október 11., vasárnap

Gyula

Gyula hazánk egyik legszebb városa. Az utóbbi években igen megszépült, és így talán még több turista látogat el ide. Mi is igen szép napokat töltöttünk el, és mindenkinek a figyelmébe ajánlanám. Az emberek barátságosak, az utcák tiszták és ápolt parkok, gyönyörű virág ágyások találhatók. Sok szép látnivaló közül a teljesség igénye nélkül bemutatok egy pár képet hátha így meghozom a kedvét annak aki idelátogat hogy elmenjen és megnézze ezt a várost. Természetesen első a Gyulai vár, ami más várakkal ellentétben nem hegyre épült, hanem egy sík terepen terül el. Egy csodaszép kis tó mellett találhat, melyet körülsétálva és akár egy padon megpihenve, gyönyörködhetünk a vízben élő állatvilággal.

Következő nevezetessége természetesen a Vár fürdő! Itt akár nyáron, akár a hideg beálltával mindenki kedvére való medencében múlathatja az időt. Különböző szolgáltatásokkal, gyógykezelésekkel várják a felfrissülni, és gyógyulni vágyó látogatókat.
A városban számtalan vízesés található!! Állítom egyik szebb mint a másik, és csodálatos látványt nyújtanak akár nappal, akár pedig este kivilágított pompájukban.

A belvárosi részen egy kis patak folyik át, amelyen akár vizibiciglizni, csónakázni is lehet. A szállodánk ablakából ez a látvány tárult elénk.

Sok szép, és felújított régi épület, a parkokban szobrok, és csodálatos virágok láthatók. Jó kicsit leülni és elmélázni ezeken a helyeken. És nem utolsó sorban az is jó érzéssel tölti el az embert hogy mindenhol kifogástalan rendet talál.(remélem ez még a mai napig így van)