Tisza-tó

2022. április 21., csütörtök

Pitypangméz.

 


Én a készítésnek a legegyszerűbb módját választottam, mivel a virágokat citromos vízbe egy órán át főztem, és pihentetés nélkül rögtön leszűrtem, majd a cukor hozzáadásával már el is kezdtem lassú tűzön továbbfőzni. (Találkoztam olyan recepttel is, ahol a virágok vízben való főzése után 24 óráig pihentetni kell a főzetet. Én ezt kihagytam, és rögtön továbbfőztem a cukorral.) Ízre  nagyon finom, és az állaga pedig pontosan megegyezik a méz folyósságával. Az íze enyhén citromos, és virágméz ízű. Én sütemények, saláták, és limonádé ízesítésére használom.(fahéjjal ízesített pitypangméz készítése itt megtalálható)


A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇

Pitypangméz




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése