Tisza-tó

2010. szeptember 3., péntek

2010-Zadar-Kornati képekkel.

Öt évvel ezelőtt, egy vasárnapi délutánon érkeztünk meg először Zadarba. Előtte már sokfelé jártunk Horvátországba, de vissza soha nem mentünk egyik helyre sem, inkább felfedeztük a sok szép tájat, látnivalót. Azon a délutánon sikerült egy szimpatikus családnál szállást találnunk, akikkel azóta baráti viszony alakult ki, és minden évben június és augusztus végét náluk töltjük. Zadar csodaszép, én legalábbis nem tudok betelni a szépségével. Vendéglátóink pedig mindent megtesznek, hogy jól érezzük magunkat. Ez idén sem volt másképpen, sőt a nyaralásunk alatt Kornatira is ellátogattunk egy hajókirándulás keretén belül. Gyönyörű volt a hajóút, annál szebb már csak az ott elénk táruló látvány és a kristálytiszta tenger volt. Az ebédet a hajó kapitánya készítette el és mondhatom isteni finom volt. Az úttal és a kiszolgálással is teljes mértékben elégedettek voltunk, így csakis ajánlani tudom, aki arra jár semmiképpen ne hagyja ki ezt az utat. Az utolsó képen egy eszméletlen nagy hajó látható, mely két évvel ezelőtt ott készült a hajógyárban. Csodaszép volt, és csak vágyakozva néztünk fel rá, titkon bizakodva hogy esetleg egyszer mi is az utasai lehetünk. Most pedig egy kis képes beszámoló, kedvcsináló következik.


















6 megjegyzés:

  1. Na most megrohantak az emlékek :)
    Ott a kikötő végében van a vízorgona, azt hallgattátok? :)

    VálaszTörlés
  2. Araniel!
    Nekem is a kedvencem Zadar, és csak szép emlékeim vannak. Gondolom neked is. Mikor jártál ott?? Igen-igen minden alkalommal elüldögélünk és hallgatjuk az orgona hangját. Olyan megnyugtató tudd lenni.:)

    VálaszTörlés
  3. Én le is videóztam :D
    Hát olyan 4-5 éve talán, 2 nyáron is egymás után. De rég volt :(

    VálaszTörlés
  4. Araniel!
    Akkor lassan ismételned kellene a Zadari nyaralást. Sajnos videót nem vittünk, helyhiány miatt, de jövőre valahogy besuvasztom a csomagok közé.:)

    VálaszTörlés
  5. Mi is csak a fényképezővel csináltuk :D
    Nem tudom mikor jutok el oda újra, bár nagyon szerettem, csak még exemmel voltam ott(nekik van nyaralójuk a Vir szigeten), szóval ez most nem eszközölhető :D

    VálaszTörlés
  6. Araniel!
    Látod ez eszembe se jutott, hogy fényképezővel vegyük fel. Na majd legközelebb, köszi az ötletet. Egyszer még biztosan eljutsz oda, már elég olcsón lehet szállást kapni. A Vir szigeten mi is voltunk, kirándulás céljából.:)

    VálaszTörlés