Tisza-tó

2022. március 18., péntek

Házi kifli teljes kiőrlésű és búza finomlisztből.

 


Nagyon szeretem a frissen kisült, és még langyos kiflit, így jó ideje csakis házi kiflit eszünk. Legtöbbször sima lisztből sütöm, de készült már teljes kiőrlésű lisztből is. (házi vajas kifli receptje itt található) A teljes kiőrlésű lisztből készült kifli azért jóval tömörebb, az íze is teljesen más, de én pl. azt is szeretem. Most viszont a kétféle liszt keverékéből sütöttem, és így a kifli bélezete könnyű, és foszlós, kívül pedig finom ropogós. Az íze is nagyon finom, és a teljes kiőrlésű liszt jellegzetes íze nem érződik ki. Mivel a kiflisütés az elejétől a végéig nem tart kb. egy óránál tovább, így az előttünk álló hétvégén lepjük meg a családot finom, friss, házi kiflivel pl. reggelire.

 

A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇

Házi kifli teljes kiőrlésű és búza finomlisztből




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése