Cukorbetegként sem kell lemondani egy-egy kanál lekvár elfogyasztásáról, csak cukor helyett édesítővel kell készíteni. Emlékszem amikor saját sárgabarackfánk volt, és rengeteget termet, mindig üstben főztük a lekvárt, melyet órákon át kevergettünk, hogy kellően besűrűsödjön. Ma már az egyszerűbb változatát választottam a lekvárfőzésnek, melyet cukor helyett eritrittel főztem, és hogy mielőbb besűrűsödjön pektinnel és dzsemfixel sűrítettem be. Míg anno csak cukor került a sárgabarackhoz, most szegfűszeggel, fahéjjal, és vaníliaaromával ízesítettem, melyektől nagyon finom ízt kapott az elkészült lekvár, de ízlés szerint a fűszereket el is hagyhatjuk.
A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇
Sárgabaracklekvár cukorbetegeknek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése