Tisza-tó

2025. február 8., szombat

Vaddisznó comb almás tócsnival és áfonyamártással.

 


Szeretem a vadhúsokat, így a vaddisznó húsát is, de be kell hogy valljam, eddig csakis étteremben ettem. A napokban viszont egy kedves rokonomtól kaptam egy szép darab vadmalaccombot, melynek az elkészítéséhez azért tanulmányoztam a vadrecepteket, és végül elkészült a saját ízlésünkre alakítva. A vadhúst először házilag készített pácban érleltem, majd fűszerezés után vörösborban pároltam puhára. Ezután már csakis a sütés volt hátra.... Köretnek úgy gondoltam hogy almás tócsnit és áfonyamártást készítek, és kóstolás után bebizonyosodott hogy remek választás volt, mert jól illettek a finom, omlós, és fűszeres húshoz.


A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!!👇

Vaddisznó comb almás tócsnival és áfonyamártással 

 




2 megjegyzés:

  1. Szerencsések vagytok, hogy vadmalachoz jutottatok! A tócsni és az áfonyamártás is szuper lehetett a husival együtt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örültem a húsnak, van még egy darab, azt is elkészítem hamarosan. Mivel még nem készítettem vadmalacot, így kicsit izgultam, de nagyon finom volt így együtt.

    VálaszTörlés