Szeretem a vadhúsokat, így a vaddisznó húsát is, de be kell hogy
valljam, eddig csakis étteremben ettem. A napokban viszont egy kedves
rokonomtól kaptam egy szép darab vadmalaccombot, melynek az
elkészítéséhez azért tanulmányoztam a vadrecepteket, és végül elkészült a
saját ízlésünkre alakítva. A vadhúst először házilag készített pácban
érleltem, majd fűszerezés után vörösborban pároltam puhára. Ezután már
csakis a sütés volt hátra.... Köretnek úgy gondoltam hogy almás tócsnit
és áfonyamártást készítek, és kóstolás után bebizonyosodott hogy remek
választás volt, mert jól illettek a finom, omlós, és fűszeres húshoz.
A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!!👇
Vaddisznó comb almás tócsnival és áfonyamártással
Szerencsések vagytok, hogy vadmalachoz jutottatok! A tócsni és az áfonyamártás is szuper lehetett a husival együtt!
VálaszTörlésNagyon örültem a húsnak, van még egy darab, azt is elkészítem hamarosan. Mivel még nem készítettem vadmalacot, így kicsit izgultam, de nagyon finom volt így együtt.
VálaszTörlés