Sokan nem szeretik a csirkemellet, mert sütés után túl száraznak találják. Sokáig nálunk is tiltó listán volt, és ha sült csirkét sütöttem, a melle mindig rám maradt. 😕Ez aztán idővel megváltozott, mert a titok az elkészítésén múlik, így azóta rendszeres készül nálunk csirkemell. (csirkemellel készült receptek (kb. 70 db) erre a linkre kattintva találhatók) A mai ebédünk főszereplője is a csirkemell volt, némi fűszerezéssel, füstölt sajttal.... összekeverve, majd szép aranybarnára sütve. A hús sütés közben most sem szárad ki, finom ízletes, és jó szaftos maradt. Az egész ebédfőzés pedig nem tartott háromnegyed óránál tovább, és már tálalhattam is. Én sült krumplival és kovászos uborkával tálaltam, de jól illik hozzá pl. egy finom mártogatós, gombás rizs, vagy éppen krumplipüré is.
A recept az alábbi linkre kattintva található, olvasható!👇
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése