Tisza-tó

2010. március 16., kedd

Salzburg

Salzburg Európa legszebb városa!!! Itt rendezik meg minden évben az ünnepi Játékokat. A Salzach szeli ketté a várost. Mindkét város részben rengeteg a látnivaló, és jó pár napot igénybe vehet, ha minden nevezetességet szeretnénk felkeresni. A leglátványosabb talán a város fölött emelkedő VÁR. A várból belátni az egész környék panorámáját, amely felejthetetlen látvány nyújt. Már számtalanszor ellátogattunk Salzburgba, először 25 évvel ezelőtt, de még mindig nem tudok betelni a sok gyönyörű látnivalóval. Igaz szinte semmi nem változott, inkább csak a turisták áradata lett egyre nagyobb, de még így is tartogat számunkra újabb és újabb meglepetéseket. Most a Salzburgba vezető gyönyörű tájról, a várról és az onnan a szemünk elé táruló látványról, a Dóm tér és környékéről szeretnék pár képpel kedveskedni az idelátogatóknak. Persze még nagyon sok szép hely, és látnivaló található a városban, de azokat majd legközelebb osztom meg mindenkivel.


Itt fordultunk be a Salzburgba vezető útra, mely csodálatos tájakon a tavak mellett vezet a városig.








A várba siklóval is fellehet jutni, de mi mindig a hegyre felvezető gyalogúton megyünk fel. Ez egy igazán kellemes kis séta, főleg a nyári nagy melegben a hűs fák között. Számtalan különleges növénnyel, és virággal találkozhatunk útközben.



A várból csodálatos kilátás nyillik a városra, és a környékben található hegyek látványa is lenyűgöző.







Az évek során egyre szebben restaurálták, javítgatták a vár belső részét is. Ma már több kiállító terem, templom, kis színpad, ahol előadásokat tartanak és természetesen étterem áll a turisták rendelkezésére.








A Dóm tér is meseszép, rengeteg látnivalóval, szökőkutakkal és az elmaradhatatlan konflisokkal.










Ezen a képen pedig már sajnos búcsúzóban vagyok a szállás helyül szolgáló panziótól, melyet szomorúan hagytunk ott. A házigazdák mérhetetlenül kedvesek, barátságosak, a kiszolgálás és az ételek pedig kiválóak. De a következő motoros túránkon újra meglátogatjuk őket!!!

2 megjegyzés:

  1. Jól esett itt a kirándulás,a fotók is szépek, át tudják adni a város és környéke hangulatát.

    VálaszTörlés
  2. ivan!
    Köszöntelek a rendszeres olvasóim között!!!
    Nagyon köszönöm!!! Örülök hogy tetszenek a képeim, és valóban csodálatos a város, így csakis szép képeket lehet készíteni.:)

    VálaszTörlés