Tisza-tó

2010. október 15., péntek

Rácalmási Nagy-Sziget.


A csodálatosan szép őszi napsütéses időt kihasználva egy kerékpártúrát terveztünk be a Rácalmási Nagy-Szigetre. Igaz nem lakunk olyan messze, de én még soha nem voltam ott. A mikor a Tökfesztiválon ott jártunk, már akkor eldöntöttük, hogy hamarosan az erdőt is bejárjuk egyszer. Rögtön az erdőszélén egy térkép fogadott bennünket, így láthattuk mit is rejt az erdő mélye. Szépen kiépített turistaútvonalon vezetett végig az utunk. Rengeteg látnivalóval, egy szépen megépített pihenőhellyel, kilátókkal, a fából és nádból készült építményekkel, horgászásra alkalmas vízzel. Órákon át bolyongtunk, sétáltunk a napsütéses időben, hallgatva a madarak csicsergését. Szívtuk magunkba a friss erdei levegőt. Csodálatos kirándulás volt, és ezzel a pár képpel szeretnék kedvet csinálni mindenkinek.












10 megjegyzés:

  1. Nagyon jól megy egyeseknek,hogy állandóan jönnek-mennek!!mig mások robotolnak!!!puszi.

    VálaszTörlés
  2. Szia Gizi
    Sajnálattal kell közölnöm. hogy több mint hat hónapig nem tudtam kapcsolatba lépni a blogoddal,(mobilon nem volt térerő)de most nézem vissza a képeidet és nagyon jó érzés tölt el mikor a természet fotóidat látom,(mivel az a hat hónap távollétet hasonló helyeken töltöttem.)
    Az volt a rossz, hogy csak üres kockákat láttam a blogodban, ugyanakkor a szöveg alatta látható volt és csak elképzelni tudtam, hogy mit lehet látni. Most legalább össze tudom hasonlítani a valósággal.Hát megmondom őszintén, igy már izgalmassá vált a "szitú."
    Remélem már élesbe kirándulhatok a képeid kapcsán.

    VálaszTörlés
  3. Gizi,
    Gyönyörü helyen voltatok, és ami a legfontosabb, hogy egészséges bicajozással töltöttétek. Lehet, hogy a nyáron mi is bekapcsolódunk, még az is lehet hogy hozzátok, ha nem bánjátok. Összedobunk egy jó kis pikniket.
    Inkább a friss levegön, mint a szmogos városban!
    puszi Erika

    VálaszTörlés
  4. Szia Iván!
    Nagyon örülök, hogy újra itt vagy velünk. Biztosan csodás hat hónapot töltöttetek kint a nyaralóba a friss levegőn. Jó virtuális kirándulást kívánok. Bizakodom, hogy te is elhalmozol minket szebbnél szebb képekkel a blogodban.
    Csodás hetet, és jó nézelődést kívánok.:)

    VálaszTörlés
  5. Szia Erika!
    Köszönöm és örülök hogy tetszik a hely. Nagyon jó ötlet, szívesen látunk benneteket a nyáron és akkor együtt kirándulhatunk, bográcsozhatunk a friss levegőn. Na persze a betervezett szmogos kirándulást sem fogjuk kihagyni!!!:)) puszi

    VálaszTörlés
  6. Nagyon kedvemre való ez a vidék,sok látványossággal.Edzek nagyon, ma is 10 km bicikliztem és nyárig összeszedem magam.
    Mi ez a távolság ? Csongrád megye,
    Nagymágocs- Ráczalmás?

    VálaszTörlés
  7. Terike!
    Bizony sok szép látnivaló van erre felénk, és mi ki is használjuk mindig a jó időt kirándulásra. További jó edzést kívánok.:)
    A távolság bizony nagyon nagy, kb. 250 km választ el minket egymástól. Kocsival viszont érdemes eljönni és bebarangolni a Rácalmási erdőt, esetleg a tökfesztivál alkalmával. De hogy milyen kicsi a világ, az egyik ismerősöm Nagymágocsra ment férjhez, sokáig ott is lakot.

    VálaszTörlés
  8. Szia!

    Nagyon régóta olvasom a blogodat! Nagyon jók a receptek is! Nem is tudtam, hogy esetleg ilyen közel lakunk egymáshoz! Én dunaújvárosi vagyok, és meg is lepődtem amikor Rácalmás nevét olvastam nálad!

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Elnézésedet kérem, hogy csak most válaszolok, de nem vettem észre a bejegyzést. Köszönöm a dicséretet!!! Akkor tényleg igen közel lakunk egymáshoz!!!:)

    VálaszTörlés